Zwerfvuil actie dag!

De wijkraad heeft inmiddels een aantal keer succesvolle zwerfvuil opruimacties georganiseerd. Zie hier de foto met de opbrengst van 13 april 2024! We doen het niet voor niets!

Zaterdag 13 april heeft een enthousiaste groep de bermen in Oeken, Broek en Voorstonden weer schoongemaakt. Een kleine 30 buurtbewoners en kinderen zijn hiervoor weer op pad geweest. Er is minder afval gevonden dan vorig jaar, m.n. veel minder blikjes, wat een goede ontwikkeling is, maar ook nog genoeg om in het najaar weer een ochtend te organiseren.

Ook altijd leuk om de reacties van voorbijgangers te zien die een duimpje opsteken of even “Bedankt!” zeggen. Na afloop kregen we lekkere koffie, thee of fris en aspergesoep, aangeboden door de Vroolijke Frans. Het is ook altijd gezellig om even na te kletsen in de muziektent.

We zetten deze traditie voort!

Het met buurtgenoten opruimen en schoonhouden van onze bermen werd door de deelnemers als zinvol en gezellig ervaren. Het blijkt bijzonder leuk om tijdens het opruimen elkaar nog beter te leren kennen.

Inmiddels hebben we ook een aantal grijpers permanent ter beschikking gekregen voor mensen die niet kunnen wachten totdat er een georganiseerde actie is. Mocht je hier gebruik van willen maken, meld je dan even op ons algemene e-mail adres info@wijkraadoekenvoorstondenbroek.nl.

Tot op de volgende zwerfvuil actie dag!